Почео крај “Игре престола”

Агенције
Почео крај “Игре престола”

Након напетог и дугог ишчекивања, прожетог вјештим дизањем тензија пред почетак серије, прва епизода посљедње сезоне “Игре престола” је коначно премијерно приказана.

Без сумње, ријеч је ипак о највећем телевизијском феномену у историји који надмашује “Breaking Bad” и “The Wire” које се по многим листама сматрају најбољим серијама у историји телевизије.

Сурова бајка о седам краљевстава освојила је прије свега својом неочекиваношћу гдје вјешта рука Џорџа Р. Р. Мартина, аутора серијала “Пјесма леда и ватре” (по којем је серија и настала) не поштеђује елиминације ликова за које изгледа како би могли дугорочно играти важну улогу у причи.

Давно, на самом почетку емитовања публика је изгубила Неда Старка којег је тумачио високопрофилисани глумац Шон Бин. Низ бизарних смрти присутан је у серији све вријеме појачавајући фактор зависности у невјероватном броју фанова које је серија прикупила. Они који очекују да се традиција шокирања одмах на почетку настави можда ће се у првој епизоди посљедње сезоне разочарати, али је сасвим сигурно неће престати гледати.

Велики мајстори Д. Б. Вајс и Дејвид Бениоф сјајно су водили серију свих ових година, а тако ће бити и до краја.

Серија се у првој епизоди бави окупљањем главних ликова, дакле оних који су преживјели, при чему се некима откривају шокантне тајне које редовни гледаоци већ знају. Постављени су и темељи за сукоб двије главне јунакиње, Сансе Старк и Денерист Таргарјен, што се и могло претпоставити у прошлој сезони с обзиром на амбицију једне и друге. Серију и даље краси хумор на какав се публика већ навикла, поготово од стране Тириона Ланистера.

Прва је епизода паметно постављена као позорница за будуће догађаје који ће сасвим сигурно услиједити врло ускоро јер времена и нема превише. Посљедња сезона ће се састојати из само шест епизода, а финале серије је предвиђено за 19. мај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана