“Партибрејкерси”, “Лет три” и “ТБФ” на “Ша фесту” у Приједор

Снежана Тасић
“Партибрејкерси”, “Лет три” и “ТБФ” на “Ша фесту” у Приједор

Водећа имена рок и хип-хоп сцене, окупиће се ове године на другом “Ша фест”, који ће бити одржан у Приједору 9. и 10. августа.

Фестивал се одржава у знак сјећања на Далибора Поповића Микшу - фронтмена групе “Тату” и академског сликара.

- Овогодишњи фестивал биће употпуњен и посебном “Ша улицом”, у којој ће се размјењивати умјетност од трга до трга, од ува до ува и од ока до ока. Посебно осмишљени музички и позоришни стејџ и арт-кутак угостиће многа позната музичка, глумачка и умјетничка имена и тих дана претворити град на Сани у културни центар регије - саопштили су организатори фестивала.

Организатори подсјећају да је почетком ове године основана и “Ша фест” организација, чији је циљ промоција културе и подршка фонду који помаже младима и неафирмисаним умјетницима.

- “Партибрејкерси”, “Лет три”, “ТБФ”, “Зостер”, Војко В, “Ајри ФМ”, “Морт”, “Штутгарт онлајн”, Микри Маус и Бвана, те Сајана, само су нека од имена учесника. Сви су се они радо одазвали учешћу у још једној “Ша” причи, а тиме смо обезбиједили и одличну енергију која ће и ове године бити пренесена са позорнице љетње баште - наведено је такође у саопштењу.

Организатори су навели да је прошла година када је фестивал основан била доказ да Приједор зна да цијени и поштује своје суграђане, његује успомену и ужива у квалитетној музици.

Далибор Поповић преминуо је 13. октобра 2017. године у Београду, од посљедица срчаног удара у 37. години. Фестивал је добио име “Ша” по потпису који се налази на сваком од Микшиних радова.

Организатори кажу да ће “Ша” живјети кроз фестивал музике и умјетности који слави Микшин живот, и то баш у Приједору гдје је Микша и почео своју умјетничку каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана