Odlazak Pegi Lipton nježne i vedre duše

Agencije
Odlazak Pegi Lipton nježne i vedre duše

Američka glumica Pegi Lipton, najpoznatija po ulozi Norme Dženings, u seriji “Tvin Piks”, preminula je u 72. godini.

 Vijest o njenoj smrti javnosti su prenijele njene kćerke Kidada i Rašida Džouns.

- Srećne smo zbog svakog momenta koji smo provele s njom. Bila je i uvijek će biti naša svjetlost, u ovom svijetu  i van njega. Uvijek će biti dio nas - navele su kćerke u objavi.

Brojni prijatelji, obožavaoci i ljudi bliski glumici, objavljivali su svoje reakcije na društvenim mrežama, iskazujući lijepe riječi o i posljednje pozdrave.

- Srce mi je slomljeno. Imala sam priliku da radim s Pegi nekoliko dana na filmu. Uvijek sam je smatrala savršenom. Iskrena, duhovita, nježna. Voljela je da čuje i neke dobre tračeve - napisala je komičarka Kati Grifin.

Glumica Medhen Amik, koja je glumila s Liptonovom u “Tvin Piksu”, takođe se, na svoj način, oprostila od dugogodišnje prijateljice.

- Izgubila sam sestru. Bila je anđeo na zemlji. Uvijek najopuštenija osoba u prostoriji. U njenu divnu dušu nije moglo da stane više ljubavi i dijelila je srce svima oko sebe - napisala je Amik.

Američki producent Čarls de Lauzirika, u svojoj objavi je takođe iskazao žaljenje zbog odlaska ove voljene glumice.

- Laku noć, Pegi Lipton. Volio sam te u svemu što sam gledao i drago mi je što si ulozi Norme dala živahnost u “Tvin Piksu”. Nedostajaće mi tvoje vedro prisustvo - naveo je on.

Glumica Helen Hant se od koleginice oprostila u kratkoj svojoj objavi na “Tviter” profilu.

- Ona je ta osoba koja sam uvijek htjela da budem - navedeno je u objavi glumice.

Pegi Lipton je rođena 30. avgusta 1946.  godine u Njujorku, a sa samo 19 godina prvi put se pojavila u televizijskoj seriji.

Dobitnica je i nagrade “Zlatni globus” za ulogu u serijalu “The Mod Squad”, koji je sniman krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina.

S muzičarom Kvinsijem Džounsom bila je u braku od 1974. do 1990. godine i s njim je imala dvije kćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana