Одлазак Пеги Липтон њежне и ведре душе

Агенције
Одлазак Пеги Липтон њежне и ведре душе

Америчка глумица Пеги Липтон, најпознатија по улози Норме Џенингс, у серији “Твин Пикс”, преминула је у 72. години.

 Вијест о њеној смрти јавности су пренијеле њене кћерке Кидада и Рашида Џоунс.

- Срећне смо због сваког момента који смо провеле с њом. Била је и увијек ће бити наша свјетлост, у овом свијету  и ван њега. Увијек ће бити дио нас - навеле су кћерке у објави.

Бројни пријатељи, обожаваоци и људи блиски глумици, објављивали су своје реакције на друштвеним мрежама, исказујући лијепе ријечи о и посљедње поздраве.

- Срце ми је сломљено. Имала сам прилику да радим с Пеги неколико дана на филму. Увијек сам је сматрала савршеном. Искрена, духовита, њежна. Вољела је да чује и неке добре трачеве - написала је комичарка Кати Грифин.

Глумица Медхен Амик, која је глумила с Липтоновом у “Твин Пиксу”, такође се, на свој начин, опростила од дугогодишње пријатељице.

- Изгубила сам сестру. Била је анђео на земљи. Увијек најопуштенија особа у просторији. У њену дивну душу није могло да стане више љубави и дијелила је срце свима око себе - написала је Амик.

Амерички продуцент Чарлс де Лаузирика, у својој објави је такође исказао жаљење због одласка ове вољене глумице.

- Лаку ноћ, Пеги Липтон. Волио сам те у свему што сам гледао и драго ми је што си улози Норме дала живахност у “Твин Пиксу”. Недостајаће ми твоје ведро присуство - навео је он.

Глумица Хелен Хант се од колегинице опростила у краткој својој објави на “Твитер” профилу.

- Она је та особа која сам увијек хтјела да будем - наведено је у објави глумице.

Пеги Липтон је рођена 30. августа 1946.  године у Њујорку, а са само 19 година први пут се појавила у телевизијској серији.

Добитница је и награде “Златни глобус” за улогу у серијалу “The Mod Squad”, који је сниман крајем шездесетих и почетком седамдесетих година.

С музичаром Квинсијем Џоунсом била је у браку од 1974. до 1990. године и с њим је имала двије кћерке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана