Од Индијане Џоунса до Кума

Глас Српске
Од Индијане Џоунса до Кума

У Америци је спроведено истраживање на тему филмских трилогија, а резултати су веома занимљиви.

Наиме, поједини филмови су толико добро снимљени да се често обожаваоци прибојавају када чују да се припрема наставак, односно други, па и трећи дио филма. Често се дешава да наставак не буде ни приближно добар као први дио филма.

Међутим, има и оних који буду много боље урађени и снимљени од првог дијела, што се протеклих година и дешавало.

На првом мјесту нашли су се филмови о Индијани Џоунсу, на другом "Парк из доба јуре", а на трећем "Кум".

А доказ да је некада оригинал непобједив је првобитна трилогија "Ратова звијезда", која је добила двоструко већи број гласова у поређењу са наредном трилогијом "Ратови звијезда", која је снимљена годинама касније.

Што се тиче најбољих појединачних филмова у трилогији, љубитељи америчког филма открили су да веома цијене први дио филма "Парк из доба јуре", који је освојио прво мјесто са 38 одсто гласова.

Одмах иза њега нашли су се први дио филма "Повратак у будућност", који је освојио 37 одсто гласова, и "Кум" са 34 одсто гласова.

Нису се фанови суздржавали ни да оцијене најгоре појединачне филмове у трилогијама, а према мишљењу 20 одсто њих, убједљиво најгори је "Људи у црном 3".

Одмах иза овог филма нашли су се "Ејлијен 3" и "Повратак у будућност 3".

Занимљиво је да је, и уз могућност да наставак буде велико разочарење, чак 67 одсто испитаника рекло да се кад чује да ће неки филм добили наставак радује тој информацији. Само њих 15 одсто је рекло да тада помисли да у наставку филма баш и неће уживати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана