Novo izdanje festivala Zvuk Beograda

Glas Srpske
Novo izdanje festivala Zvuk Beograda

U Kulturnom centru Grad u Beogradu će se u petak, 19. oktobra, održati drugo izdanje festivala “Zvuk Beograda”. Nastupaće bendovi “Haze & Ash”, “Dogs in Kavala” i “Turisti”.

Ideja ovog festivala je da ujedini najbolje predstavnike jedne rok generacije u Beogradu, i da se na taj način ujedno i promoviše kao muzički centar regiona. Cilj ovog festivala je takođe i motivisanje bendova na alternativnoj sceni i rađanje kulture i tradicije velikih i bogatih rokenrol događaja u zemlji, čega nema dovoljno. Zbog toga organizatori smatraju da su ovakvi događaji neophodni, a sa njima i ljudi i prostori kao što je KC Grad angažovani oko podrške nezavisnoj muzičkoj sceni.

Ovoga puta izabrani su bendovi koji nikada do sada nisu zajedno nastupali, isto veče, na zajedničkoj koncertnoj večeri. Festival je podržao Gradski sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

“Haze & Ash” je crnogorsko-srpski sastav nastao kao duo Andreja Lovrića i Darija Vuksanovića. Njihovo ime predstavlja neumornu nostalgiju izraženu na našim prostorima, a zvuk nosi letargičnu, flegmatičnu, nostalgičnu i sanjivu atmosferu odrastanja pored mora.

Zanimljiva je i fuzija uobličena u nesvakidašnji psihodelik-garaž sastav na domaćoj sceni koji nastupa pod imenom “Dogs in Kavala ”. Mlada trojka postoji od aprila 2016. godine.

“Turisti” su konačno objavili njihov prvi album “Levo ili desno”, koje je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vrijeme raširila kao nešto najuzbudljivije što se upravo dešava na regionalnoj muzičkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana