Нови албум бенда “Кјур” излази сљедеће године

Агенције
Нови албум бенда “Кјур” излази сљедеће године

Бенд “Кјур”, један од дискографски најуспешнијих рок бендова свих времена, објавиће нови албум сљедеће године.

Ово је потврдио фронтмен групе Роберт Смит убрзо након што је објављено да бенд на прољеће улази и у Рокенрол дворану славних.

Биће то њихов 14. студијски албум и то 11 година након њиховог посљедњег издања “4:13 Дреам” из 2008. године, а попут других великана који примјећују велики повратак рок музике и Смит је изјавио да је инспирација за нови албум дошла управо од младих музичара.

- Слушајући ове младе снаге добио сам снажну мотивацију да и сами урадимо нешто свјеже - изјавио је Смит и додао да за неких десет седмица улази у студио са остатком бенда.

Група “Кјур” иза себе има око 30 милиона продатих албума и сматра се једним од најутицајнијих бендова у историји популарне музике са 13 студијских, 11 компилацијских и пет концертних албума. Бенд идуће године слави и 40 година рада, због чега ће послије низа насумичних и рекордно распродатих наступа, наредне године кренути и на свјетску турнеју, која обухвата свега двадесетак одабраних наступа широм свијета.

Међу њима Смит је лично одабрао “Егзит”, гдје ће први пут у Србији “Кјур” наступити у четвртак, 4. јула.

“Егзит” фестивал ће бити одржан од 4. до 7. јула 2019. на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, а поред састава “Кјур” потврђени су и Грета Ван Флит, Димитри Вегас & Лајк Мајк, Тарјаи бројни други, а ускоро стижу и нова појачања, те прва имена за легендарну Денс арену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана