Nikolas Holt kao slavni Tolkin

M. M.
Nikolas Holt kao slavni Tolkin

Jedan od najuspješnijih finskih reditelja Dome Karukoski režiraće biografski film “Tolkin” o životu i mladosti slavnog pisca Džona Ronalda Ruela Tolkina. Scenario pišu Stiven Berezford i lingvista i poznavalac Tolkinovog djela i rada Dejvid Glison.

Film će prikazivati piščevu mladost i odrastanje, sklapanje prijateljstava, pronalaženje ljubavi i umjetničke inspiracije u društvu svojih školskih drugova, kao i Prvi svjetski rat u kome je pisac uzeo aktivno učešće. Sva ova iskustva inspirisala su Tolkina da napiše svoja najpoznatija književna djela “Hobit” i “Gospodar prstenova”.

Najnovije informacije koje se tiču planova za ovo filmsko ostvarenje tiču se izbora uloga za film. Naslovnu ulogu tumačiće Nikolas Holt. Glumici Lili Kolins povjerena je uloga piščeve prve ljubavi i kasnije supruge, Edit Bret, koja je poslužila kao inspiracija za lik vilenjačke princeze Lutjene iz sage “Gospodar prstenova”.

Poznati irski glumac Kolm Mini oživjeće lik jedne od ključnih figura u Tolkinovom životu, oca Frensisa Morgana, sveštenika iz Birmingemskog oratorijuma. Kreg Roberts će igrati Sema, Tolkinovog bliskog prijatelja iz zastrašujućeg perioda provedenog na ratištima u Francuskoj tokom Prvog svjetskog rata, a prema kome je nastao lik hobita Semvajza Gemdžija.

Finski reditelj Dome Karukoski široj javnosti je poznat po filmskim ostvarenjima “Beautdž and the bastard”, “The Home of Darj Butterflies ” i “Heart of a Lion”.

Premijera filma zakazana je za 10. maj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana