Неле Карајлић одушевио публику на концертима у Канади и Америци

B92
Неле Карајлић одушевио публику на концертима у Канади и Америци

Легендарни рокер Неле Карајлић вратио се на сцену растурачким концертима у Торонту, Ванкуверу, Чикагу и Њујорку, гдје је у испуњеним дворанама пред распеваном и одушевљеном публиком изводио старе хитове Забрањеног пушења.

"Изненађујућа је реакција публике. Добро што има људи који се сјећају, али на концертима су и нека дјеца која нису била ни рођена кад сам то писао и пјевао. Супер је испало што је направљена ова турнеја, баш се добро осјећам. Сад ће доћи вјероватно и нови концерти. Видјећемо...", сумира Карајлић.


Први концерт на турнеји 24. марта у Phoenix Theatre у Торонту, Карајлић је почео са "Јави се", распевана публика помогла му је у певању "Ибро Дирке", а пред крај извео је и нову, реп верзију хита "Недеља кад је отишо Хасе". Гост изненађења био је Предраг Ковачевић Ковалски, некадашњи гитариста Пушења, који сада живи у Канади.

Карајлић је потом, праћен App Stars бендом, наступио у подједнако узаврелој атмосфери 25. марта у испуњеним Venue Club у Ванкуверу, 30. марта у Joe's Live Rosemont у Чикагу и 31. марта у The Cuttind Room Роом у Њујорку, гдjе је распjевану публику обрадовао и са пjесмама "Док чекаш сабах са шејтаном", "Šeki's On The Road Again", "Гузоњин син", "Зеница блуз", "Фикрета", "Стање шока", "Три ратна хавера"...

"Морам да признам ове пјесме нисам слуш'о сто година. Прије пар мјесеци возим се кроз чаробну београдску гужву, одврнем радио и крене једна пјесма Пушења. Стварно мрак ствар. Скрећем на пумпу да наточим гориво, ал нећу да изађем док не заврши ствар. Има дугачак соло на крају, нисам хтио да га прекинем. Пумпаџија ми куца на прозор: 'Мајке ти, је л' ти то сам себе слушаш!?' Ствар је мрак и зове се 'Бос ил' хаџија'", испричао је Карајлић публици у Ванкуверу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана