Наука потврдила, Фреди Меркјури је најбољи пјевач свих времена VIDEO

Агенције
Наука потврдила, Фреди Меркјури је најбољи пјевач свих времена VIDEO

Фреди Меркјури, рођен на данашњи дан 1946. године, и службено је најбољи пјевач свих времена.

Група аустријских, чешких и шведских научника провела је истраживање које је објављено у "Logopedics Phoniatrics Vocology". Иако нису тестирали урбани мит по којем је Меркјури имао распон гласа од пуне четири октаве, открили су неке више него занимљиве чињенице о гласу легендарног пјевача.

Прије свега, иако је био познат као тенор, заправо је био ближи баритону. Тим научника то је базирао на шест интервјуа које је фронтмен ''Queen'' дао, а који су открили да је просјечна фреквенција његовог гласа 117.3 Hz, пише Унилад.

Његове гласнице снимили су у чак 4.132 сличице у секунди да би могли тачно видјети како је Фредију успијевало то што му је успијевало.

Закључили су да су се Фредијеве гласнице једноставно брже кретале него код других људи. На примјер, док се типични вибрато креће фреквенцијом између 5,4 Hz и 6,9 Hz, код Меркјурија је био 7,04 Hz.

“Квантитативна анализа која је користила ново уведени параметар за процјену правилности вокалних вибрација поткријепила је своју перцептивну неправилну природу, сугеришући да је (не)правилност вибрата дистинктивно обиљежје пјевачког гласа - пише у студији објављеној први пут прије двије године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана