Најављена велика концертна турнеја бенда “The Cure”

Глас Српске
Најављена велика концертна турнеја бенда “The Cure”

Роберт Смит, фронтмен легендарне британске групе “The Cure”, на свом “Твитер” налогу најавио је да ће наредне године овај састав наступати на двадесетак фестивала широм свијета.

Група “The Cure” је ове године обиљежила четири деценије своје музичке каријере од објаве дебитантског сингла “Killing An Arab”.

Тим поводом су у јулу, у до краја испуњеном лондонском Хајд парку, наступили пред 65.000 обожавалаца, а карте за концерт су, сасвим очекивано, биле брзо распродате. Медији спекулишу да је Смитова најава турнеје за наредну годину увод за објаву вијести да ће бити главне звијезде најчувенијег британског фестивала “Гластонбери”, што фронтмен није порекао.

- Можда ћемо наступити. Нисмо били у најбољим односима са “Гластонберијем”, иако смо тамо чак три пута били хедлајнери, али видјећемо - рекао је Смит.

Наредна, 2019. година за овај бенд ће бити у знаку прославе 40 година од изласка њиховог првог албума “Three Imaginarџ Boџs”, као и три деценије од њиховог чувеног, осмог по реду студијског издања “Disintigration”.

За сада су потврђени датуми фестивала у Јоханесбургу, Фиренци и Атини, а за све даље информације Роберт Смит је обожаваоце упутио на сајт и званичну “Фејсбук” страницу бенда.

Музичка јавност у Великој Британији спекулише и да је вјероватно ријеч о посљедњој фестивалској турнеји уједно и једног од посљедњих великих рок бендова у којем је фронтмен Роберт Смит једини константан члан, а који  још чине и Сајмон Галап, Роџер О'Донел, Џејсон Купер и Рив Габрелс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана