Militanti prijete napadom tokom “Evrosonga”

Srna
Militanti prijete napadom tokom “Evrosonga”

Gaza - Militanti u Gazi zaprijetili su da će izvršiti raketni napad tokom takmičenja za “Pjesmu Evrovizije” ukoliko Izrael odbije da postigne sporazum sa Palestincima u vezi sa uklanjanjem blokade oko Gaze, javio je izraelski “Kanal 20”.

 

Video-snimak, koji se pojavio u palestinskim medijima ovog mjeseca, navodno nagovještava da će stanovnici Gaze napasti Izrael ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Na početku snimka prikazane su slike “Evrosonga”, a na arapskom i hebrejskom jeziku napisano je “Pozvani ste na veliki događaj”.

- Ali nemojte slaviti i plesati dok dva miliona ljudi u Gazi pate. Ako želite da slavite, uklonite blokadu i postignite sporazum. Nemojte odgađati - navodi se u drugom dijelu snimka, uz zloslutnu promjenu muzike i tona. Nakon toga, kamera se udaljava do satelitskog pogleda na zgrade “Evrosonga” koje će hipotetički biti napadnute, čuju se sirene i zvuk eksplozije, uz riječi na ekranu “Sprovedite sporazum kako biste mogli da slavite. Još nije poznato ko je objavio ili napravio ovaj snimak.

“Pjesma Evrovizije” biće održana ove godine u Tel Avivu od 14. do 18. maja, a Palestinci 15. maja obilježavaju “Dan katastrofe” u znak sjećanja na raseljavanje palestinskog stanovništva 1948. godine, nakon proglašenja nezavisnosti Izraela.

Obilježavanje ovog praznika uveo je Jaser Arafat 1998. godine i od tada ga Palestinci širom svijeta obilježavaju marševima, govorima i protestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana