Милитанти пријете нападом током “Евросонга”

Срна
Милитанти пријете нападом током “Евросонга”

Газа - Милитанти у Гази запријетили су да ће извршити ракетни напад током такмичења за “Пјесму Евровизије” уколико Израел одбије да постигне споразум са Палестинцима у вези са уклањањем блокаде око Газе, јавио је израелски “Канал 20”.

 

Видео-снимак, који се појавио у палестинским медијима овог мјесеца, наводно наговјештава да ће становници Газе напасти Израел ако њихови захтјеви не буду испуњени.

На почетку снимка приказане су слике “Евросонга”, а на арапском и хебрејском језику написано је “Позвани сте на велики догађај”.

- Али немојте славити и плесати док два милиона људи у Гази пате. Ако желите да славите, уклоните блокаду и постигните споразум. Немојте одгађати - наводи се у другом дијелу снимка, уз злослутну промјену музике и тона. Након тога, камера се удаљава до сателитског погледа на зграде “Евросонга” које ће хипотетички бити нападнуте, чују се сирене и звук експлозије, уз ријечи на екрану “Спроведите споразум како бисте могли да славите. Још није познато ко је објавио или направио овај снимак.

“Пјесма Евровизије” биће одржана ове године у Тел Авиву од 14. до 18. маја, а Палестинци 15. маја обиљежавају “Дан катастрофе” у знак сјећања на расељавање палестинског становништва 1948. године, након проглашења независности Израела.

Обиљежавање овог празника увео је Јасер Арафат 1998. године и од тада га Палестинци широм свијета обиљежавају маршевима, говорима и протестима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана