Магична трансформација Рамија Малека у “Боемској рапсодији”

Агенције
Магична трансформација Рамија Малека у “Боемској рапсодији”

Филмски студио “Фокс” објавио је промотивни спот у којем се види како се глумац Рами Малек припремао за улогу Фредија Меркјурија у биографском филму “Боемска рапсодија” о фронтмену групе “Квин”. Малек је рекао да је улога Фредија Меркјурија била велика одговорност коју је радо прихватио.

- Не желите да имитирате Фредија, желите да разумијете зашто је радио то што је радио. Схватио сам да кореографи не могу да ми помогну, био ми је потребан тренер покрета - казао је Малек.

Тако је Рами, заједно са тренером, за потребе филма увјежбавао сваки поглед, сваки гест и сваки покрет микрофоном. Морао је да научи да се креће као Фреди, морао је и да изгледа као Фреди, а за то су били задужени сјајни шминкери, али и 50 часова испробавања екстравагантних костима по којима је фронтмен “Квина” био препознатљив.

Судећи по ријечима његове колегинице Луси Бојнтон, која у филму игра Фредијеву дугогодишњу дјевојку Мери Остин, Малек је успио да постане Фреди Меркјури.

- Рами је једноставно потпуно нестао. Начин на који се кретао и причао је толико идентичан Фредијевом да је то просто магично - закључила је Бојнтонова.

Филм “Боемска рапсодија” приказује петнаестогодишњи период настанка групе “Квин” и њен познати наступ на стадиону “Вембли” 1985. године.

Гитариста групе Брајан Меј и бубњар Роџер Тејлор учествовали су у процесу стварања ове биографске приче.

- Филм ће причати стварне приче, које нико не зна боље од њих двојице. Можеш прочитати брдо књига и одслушати исто толико интервјуа, али када сједнеш са људима који те стварно проведу кроз историју, који ти испричају анегдоте о Фредију које никада прије ниси чуо, то је нешто непроцјењиво - рекао је продуцент серије Грејам Кинг.

У филму глуме и Бен Харди, Гвилм Ли, Џозеф Мазело, Џим Бич те Луси Бојнтон. Премијера је заказана за 23. октобар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана