Luka Šulić: “Šaban Šaulić je srpski Mocart”

Tanjug
Luka Šulić: “Šaban Šaulić je srpski Mocart”

Beograd - Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua “2Cellos”, koji se na svom Instagram profilu oprostio od njega riječima: “Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu”.

Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pjesmu “S namerom dođoh u veliki grad”.

Iako su izgradili velike karijere svirajući muziku koja pripada potpuno drugačijem muzičkom žanru od onog u kome je dominirao Šaban Šaulić, članovi duo “2Cellos”, nikada nisu krili simpatije koje su gajili prema njemu.

Pjesma “S namerom dođoh u veliki grad” za Šulića ima posebnu vrijednost.

“Ova pesma mi je omiljena još iz školskih dana. Iz Maribora sam se otisnuo u svet zbog školovanja i tu pesmu sam puštao i posle koncerata. Trebalo je da je sviram na Šabanovom koncertu u Areni, ali zbog turneje nije došlo do toga”, izjavio je Šulić za “Blic ženu”.

Članovi grupe ““2Cellos”,” su često izjavljivali da obožavaju Šaulića, pa je uoči njihovog koncerta 2015. godine na konferenciji na novinare kralj narodne muzike rešio da ih iznenadi.

“Mi vas obožavamo. Da li može jedan selfi? Rado slušamo vašu pjesmu ''S namerom dođoh u veliki grad'' i tako se opuštamo nakon naših koncerata”, rekli su tada u glas Šulić i Hauser.

Iako je uglavnom Šulić taj koji je uvijek isticao da privatno voli da sluša Šaulićeve pjesme, i Hauser ga je jako cijenio kao umjetnika.

“Šaban je srpski Mocart. Njegove pjesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike”, rekao je prije par godina Hauser u izjavi domaćim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana