Лука Шулић: “Шабан Шаулић је српски Моцарт”

Танјуг
Лука Шулић: “Шабан Шаулић је српски Моцарт”

Београд - Међу славним личностима које је погодила смрт Шабана Шаулића, нашао се и Лука Шулић, члан хрватског дуа “2Cellos”, који се на свом Инстаграм профилу опростио од њега ријечима: “Почивај у миру краљу. Хвала на свему”.

Шулић и Стјепан Хаусер су у више наврата говорили да обожавају Шаулића и чак се након својих концерата опуштају уз његову пјесму “С намером дођох у велики град”.

Иако су изградили велике каријере свирајући музику која припада потпуно другачијем музичком жанру од оног у коме је доминирао Шабан Шаулић, чланови дуо “2Cellos”, никада нису крили симпатије које су гајили према њему.

Пјесма “С намером дођох у велики град” за Шулића има посебну вриједност.

“Ова песма ми је омиљена још из школских дана. Из Марибора сам се отиснуо у свет због школовања и ту песму сам пуштао и после концерата. Требало је да је свирам на Шабановом концерту у Арени, али због турнеје није дошло до тога”, изјавио је Шулић за “Блиц жену”.

Чланови групе ““2Cellos”,” су често изјављивали да обожавају Шаулића, па је уочи њиховог концерта 2015. године на конференцији на новинаре краљ народне музике решио да их изненади.

“Ми вас обожавамо. Да ли може један селфи? Радо слушамо вашу пјесму ''С намером дођох у велики град'' и тако се опуштамо након наших концерата”, рекли су тада у глас Шулић и Хаусер.

Иако је углавном Шулић тај који је увијек истицао да приватно воли да слуша Шаулићеве пјесме, и Хаусер га је јако цијенио као умјетника.

“Шабан је српски Моцарт. Његове пјесме бисмо врло радо свирали на својим концертима класичне музике”, рекао је прије пар година Хаусер у изјави домаћим медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана