Kultni jugoslovenski pop bend iz osamdesetih ponovo na okupu VIDEO

Agencije
Kultni jugoslovenski pop bend iz osamdesetih ponovo na okupu VIDEO

Riječka grupa Denis & Denis početkom osamdesetih je žarila i palila jugoslovenskom scenom. U trenutku najveće popularnosti posvađali su se i razišli. Klavijaturista Davor Tolja nedavno je dao intervju u kome je ispričao zbog čega je došlo do prekida saradnje sa Marinom Perazić.

 “Bilo je nekih nesuglasica među nama. Mene je od nje u svakom smislu najviše udaljila vojska, taj period koji sam proveo daleko od Rijeke. Dakle, postojale su nesuglasice, jer su se neki ljudi sa strane htjeli da se miješaju u ono što sam ja hteo da radim. Meni je to išlo na živce i onda je stvar pukla. Nažalost - pukla, jer moram da priznam da mi je žao što je do toga došlo. Ona je nastavila sa solo karijerom, a Edi i ja smo nastavili sa Denis & Denis, ali u rok varijanti”, izjavio je Tolja za riječki Novi list.


Marina Perazić je, prije nekoliko dana, na svom profilu na Fejsbuku objavila plakat kojim najavljuje povratak u matičnu grupu.

Da li su u pitanju samo povremeni zajednički koncerti ili će ponovna saradnja prerasti u nešto više, pokazaće vrijeme.

Marina Perazić, Edi Kraljić i Davor Tolja su se okupljali i ranije. Na dočeku nove 2013. godine svirali su na riječkom Korzou, kada su proslavili 30 godina od prvog koncerta Denis & Denis. A 2015. godine predstavili su kompilaciju demo-snimaka nastalih u periodu između 1982. i 1983. godine.

Davor Tolja je i danas aktivan, svira u rok grupi po imenu Whiteheads.

“Mi smo poletna 'mlada' ekipa, sa prosjekom godina od jedva pedeset. Postojimo već dvije godine i imamo dosta nastupa. Sviramo rokenrol, imamo i nekoliko autorskih pjesama”, izjavio je on.

Marina Perazić je, nakon odlaska iz grupe, devet godina provela u Americi. Po povratku 1998. godine, vratila se pevanju.

Kasnije se nastanila u Novom Sadu i bavila se zumbom i psihologijom. Nekadašnji seks-simbol pop scene osamdesetih bila je učesnica rijaliti šoua “Farma”. Posljednjih godina radi kao di-džej.

“Bježim od pjevanja i popularnosti, ali život me stalno vraća tome. Koliko dugo, vidjećemo”, izjavila je ranije Marina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana