Култни филм Лавиринт добија наставак

Глас Српске
Култни филм Лавиринт добија наставак

Култни филм из осамдесетих година, у којем глуми Дејвид Боуви, "Лавиринт", ускоро би могао добити нову верзију. Ова вијест је изненадила и обожаваоце Дејвида Боувија, али и самог филма. Наиме, у плану је да се снима филм који би био наставак "Лавиринта" из 1986. године.

Док  се данас "Лавиринт" с правом сматра култним филмом јер је успјешно издржао тест времена, требало је да пуно времена прође како би стекао такав статус. Те године када је филм дошао у биоскопе публика га је углавном игнорисала, па није надокнадио ни пола од 25 милиона долара трошкова. Ипак, ово остварење покојних Дејвида Боувија и Џима Хенсона се и данас без проблема може погледати много пута, а има и армију обожаваоца широм свијета.

Пошто има такав статус, многи су на нож дочекали споменуту вијест о снимању наставка.

По свему судећи, Феде Алварез је редитељ, а Лиса Хенсон, кћерка Џима Хенсона, продуценткиња.

- Ручао сам са Лисом Хенсон и поново смо разговарали о том пројекту. Врло смо узбуђени због тога. У основи је то директни наставак првог филма након много година. Не могу вам много више рећи осим да имамо сценарио. Узбуђени смо због тога, па ћемо видјети гдје ће нас то одвести. Као и увијек, треба времена и труда да такви филмови буду створени јер су већи од живота. Али, то је један од пројеката који ме јако узбуђују - рекао је Алварез.

Филм "Лавиринт" о дјевојчици чији мали брат нестаје, а да би га пронашла, мора да се упути у натприродни лавиринт у којем је чека краљ Гоблина. Главне улоге су тумачили Џенифер Конели и Дејвид Боуви, а већину осталих улога лутке из радионице Џима Хенсона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана