“Контакт” окупља велика музичка имена

Глас Српске
“Контакт” окупља велика музичка имена

Конференција “Контакт”, чије ће треће издање бити одржано у Београду од 20. до 23. марта, најављује богат и разноврстан музички програм.

Наступе током фестивала су најавили бендови “Партибрејкерси”, “Еyесбурн”, Џон Спенсер и “Хитмакерс”, “Ирие ФМ”, “Гоблини”, “Зостер”, “Урбан & 4”, ФИТ и многи други.

Концертни дио “Контакта” у сриједу, 20. марта, у клубу “Суббеерни центар” отварају хрватски психоделик панк бенд М.О.Р.Т! и руски састав “Пасош”, чији је фронтмен Београђанин Петар Мартић, а у клубу “Електропионир” наступиће бендови “The Trigger”, С.У.С и “Мореуз”.

Другог дана “Контакта” у четвртак, 21. марта, у клубу “Subbeerniцентар” наступа познати амерички музичар Џон Спенсер с пратећим бендом “The Hutmakers”, с којим изводи своје највеће хитове. Регионална публика већ је имала прилику да га слуша у оквиру његовог познатог састава “Jon Spencer Blues Explosion”.

Током “Контакта”, у Београду гостује пројекат “Ријека 2020. европска пријестоница културе”, за који је осмишљен посебан умјетнички програм на неколико београдских локација, а у клубу “Електропионир” у склопу “Контакта” представиће се концертом култне ријечке групе ФИТ.

Трећег дана “Контакта” звијезде музичког програма су “Партибрејкерси” у Хали спортова “Ранко Жеравица”, који послије три године поново свирају за београдску публику. Осим њих, истог дана наступиће и један од најпопуларнијих домаћих бендова “Ирие ФМ” у клубу “Subbeerni centar”, а “Стерео Банана” и “Хелем Нејсе” у “Електропиониру”.

Посљедњег дана “Контакта” у суботу, 23. марта, главни музички програм одржава се у Хали спортова “Ранко Жеравица”, када наступају познати београдски бендови “Eysburn”, “Гоблини” и “Зостер”, док публику у клубу “Subeerni” очекује наступ хрватског сатава “Урбан&4”.

У клубу “Електропионир” посљедње вечери “Контакта” наступа бенд “Stry Dogg”, који ће, поред познатих хитова, свирати пјесме с хваљеног албума “Look At The Moon”.

“Контакт” ове године први пут представља три програмске цјелине, које ће окупити велики број професионалаца и љубитеља музике. Први дио је конференција, други изложбе посвећене фестивалима и музичком бизнису и трећи дио најављени музички програм.

“Контакт” за циљ има, прије свега, умрежавање организатора и промотера регионалних музичких фестивала, туристичких удружења и организација, културних центара, клубова и осталих радника у култури и умјетности, који посљедњих година увелико имају утицај на привредни развој региона. Више информација о конференцији може се наћи на званичној интернет страници www.kontakt.org.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана