Колона у Јабланици инспирација за пјесму “Индиго” VIDEO

А. М.
Колона у Јабланици инспирација за пјесму “Индиго” VIDEO

Бањалучки бенд “Тибор&Баш Челик” промовисао је свој други сингл и спот “Индиго” у препуном клубу “Рок симфонија” у Бањалуци.

Будући да је њихова прва ауторска пјесма “За Езру”, која је објављена под окриљем издавачке куће “Акваријус рекордс” из Хрватске, заинтересовала публику, али и стручну критику, радозналост да виде у којем смјеру ће овај бенд наставити свој рад видјела се на промоцији и њихове друге пјесме и спота.

Умјетнике за стварање, између осталог, инспиришу догађаји из свакодневице. Тако је, како каже фронтмен бенда Тибор Тишма, пјесма настала у једној необичној колоници код Јабланице.

- Прошле године, на путу кући са мора пред Јабланицом, остали смо у огромној колони аута. Неки су били видно узнемирени због ситуације у којој су се нашли, док су други, без обзира на чекање и колону, били расположени и спремни на дружење. И ту се врло брзо нашла кафа из термос-боца, вода, па и пиво неке веселе екипе из Новог Сада - прича Тишма догађаје из колоне.

Најјачи утисак је оставила, каже он, једна старија госпођа са видно разјареним мужем која је сигурно више пута поновила: “Па како ћемо у Неум?”

- “Неум госпођа” и екипа Новосађана су ме такође инспирисали за ову пјесму - открива Тибор.

На споту је радио са Саром Чорбић, која је режирала, и Гораном Ратковићем Гогсоном, који је снимао и монтирао материјал.

- Све је снимљено из једног кадра, па је био изазов израчунати и организовати када ко улази и излази из кадра, пратећи темпо пјесме. У снимању је учествовало много пријатеља, којима се овим путем много захваљујем - рекао је Тибор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана