Кит Харингтон на рехабилитацији

Агенције
Кит Харингтон на рехабилитацији

Звијезда серије “Игра престола”, глумац Кит Харингтон, налази се на рехабилитацији након недавно емитоване посљедње епизода ХБО-овог хита у којему је глумио Џона Сњежног.

- Кит је одлучио да искористи паузу у свом радном распореду као прилику да се на неко вријеме повуче и поради на рјешавању неких приватних проблема - стоји у саопштењу његовог портпарола.

Захваљујући серији “Игра престола”, у којој игра храброг Џона Сњежног (Егона Таргарјена) чији су потези у посљедњој епизоди били највеће изненађење читаве серије, некада потпуни анонимус Харингтон постао је планетарно популаран.

Док се у саопштењу које је објављено јавности не наводе разлози његове кризе, “Њујорк пост” је објавио да је глумца тешко погодио завршетак рада на серији и да је на рехабилитацији због стреса, исцрпљености и проблема с алкохолом.

У интервјуу за “Варајети” у марту ове године Харингтон је изјавио да је у почетку тешко излазио на крај са славом и “застрашујућом” пажњом коју му је донијела серија.

- Имао сам осјећај да се морам осјећати као најсрећнија особа на свијету, а заправо сам се осјећао ужасно јадно. Изгубио сам равнотежу, што вјерујем да се многима догоди у двадесетим - рекао је 32-годишњи глумац, који се 2018. године оженио колегиницом из серије, шкотском глумицом Роуз Лесли.

Проблеми са менталним здрављем су се погоршали након убиства његовог лика у серији и након годину дана притиска и питања обожавалаца о томе да ли се враћа или не. Такође, уз све то, на њега су негативно утицали и коментари на рачун глуме и на рачун његовог лика. Тај период живота описао је као нешто најмрачније што је искусио.

- Осјећао сам се несигурно, нисам причао ни са ким. Био сам захвалан због онога што сам имао, али сам се бринуо знам ли уопште да глумим - изјавио је Харингтон једном приликом.

Посљедња епизода серије “Игра престола”, емитована 19. маја, привукла је само у САД рекордних 19,3 милиона гледалаца и једна је од најгледанијих серија икада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана