Kenedi zasvirao publici “Ajde, Jano”

Glas Srpske
Kenedi zasvirao publici “Ajde, Jano”

Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi sa svojim kvartetom oduševio je sinoć beogradsku publiku na otvaranju 50. jubilarnog BEMUS-a u Centru “Sava”.

Koncertu jednog od najznačajnijih violinista današnjice prethodila je ceremonija svečanog otvaranja jubilarnog BEMUS-a.

Prije samog Kenedija na scenu je izašla operska diva Radmila Bakočević. Ona je kazala da je BEMUS vrijednost koju treba svi da čuvamo.

Potom je na scenu Centra “Sava” izašao Najdžel Kenedi sa neobičnom, pankerskom frizurom, dresom Aston Vile i u zelenim patikama i rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu.

- Volim da dođem ovdje gdje ljudi sa velikom strašću vole i razumiju muziku - rekao je Kenedi.

Nakon toga, započeo je koncert izvođenjem “Fuge” i “Sonate broj 1” Johana Sebastijana Baha. Start koncerta bio je jedini dodir muzičara sa klasičnom muzikom. Kenedi je potom sa članovima svog kvarteta, takođe obučenim u dresove Aston Vile, svirao svoje kompozicije oslonjene na jevrejski folklor i Geršvinova remek-djela. U skoro dva i po sata muziciranja stalo je puno džez aranžmana i virtuoznog muziciranja Kenedija i njegovog benda.

Za sam kraj koncerta britanski violinista izveo je dva standarda s ovih prostora. Publika je u jednom momentu zapjevala uz taktove pjesama “Jovano, Jovanke” i “Ajde. Jano”.

Interesantan trenutak je bio kada mu je djevojka iz organizacije koncerta predala na poklon dres Fudbalskog kluba Partizan jer je muzičar navodno veliki fan Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana