Кенеди засвирао публици “Ајде, Јано”

Кенеди засвирао публици “Ајде, Јано” 12.10.2018 10:33 | Глас Српске

Славни британски виолиниста Најџел Кенеди са својим квартетом одушевио је синоћ београдску публику на отварању 50. јубиларног БЕМУС-а у Центру “Сава”.

Концерту једног од најзначајнијих виолиниста данашњице претходила је церемонија свечаног отварања јубиларног БЕМУС-а.

Прије самог Кенедија на сцену је изашла оперска дива Радмила Бакочевић. Она је казала да је БЕМУС вриједност коју треба сви да чувамо.

Потом је на сцену Центра “Сава” изашао Најџел Кенеди са необичном, панкерском фризуром, дресом Астон Виле и у зеленим патикама и рекао да му је велико задовољство што је поново у Београду.

- Волим да дођем овдје гдје људи са великом страшћу воле и разумију музику - рекао је Кенеди.

Након тога, започео је концерт извођењем “Фуге” и “Сонате број 1” Јохана Себастијана Баха. Старт концерта био је једини додир музичара са класичном музиком. Кенеди је потом са члановима свог квартета, такође обученим у дресове Астон Виле, свирао своје композиције ослоњене на јеврејски фолклор и Гершвинова ремек-дјела. У скоро два и по сата музицирања стало је пуно џез аранжмана и виртуозног музицирања Кенедија и његовог бенда.

За сам крај концерта британски виолиниста извео је два стандарда с ових простора. Публика је у једном моменту запјевала уз тактове пјесама “Јовано, Јованке” и “Ајде. Јано”.

Интересантан тренутак је био када му је дјевојка из организације концерта предала на поклон дрес Фудбалског клуба Партизан јер је музичар наводно велики фан Партизана.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица