Како је Србин из “Игре пријестола” зачепио уста због коментара мржње

Глас Српске
Како је Србин из “Игре пријестола” зачепио уста због коментара мржње

​На још једну вијест о свом учешћу у серији “Игра пријестола”, српски глумац Аммар Мешић више је него разочаран појединим коментарима испод текстова који су објављени на домаћим порталима.

Наиме, ријеч је о мржњи, како наводи, која је у неким коментарима отворена, а у некима запакована у мрзитељску духовитост.

“То мрзе они који мисле да је Пријепоље у Црној Гори или Босни. Јер да је у Србији, ваљда би било Препоље”, написао је на Fafebookу Мешић, који је иначе из Пријепоља.

“Мрзе они који не знају границе сопствене земље, они који се боје Србије сведене на Београдски пашалук, а да из тог истог пашалука нису никада изашли нити покушали да науче нешто о својој земљи, њеној историји и култури. Они који мисле да треба истребити оне који се другачије зову, имају другу веру и веровања, који су од њих по било чему различити. Ја сам Србин из Пријепоља, које је у Србији. Бака и њени родитељи и рођаци су православци, а ми муслимани славимо и Божић и бајрам, Васкрс и рамазан. Па, побогу, како то да живимо нормално? Не делимо људе, не пристајемо на то да нас деле”, упутио је чврсту поруку Мешић.

Иначе, у серији “Игра пријестола” Аммар је био дио чувене сцене “Walk of shame”, у којој краљица Серсеи нага изводи “покајнички ход” док на њу бацају поврће и ђубре.

“Раздвајамо људе од нељуди, разликујемо добро од лошег. Не пљујемо по улици, не поткрадамо комшије, не кунемо, не варамо, не делимо, не мрзимо. Плаћамо порез, певамо химну, боримо се да наша Србија буде боља, уређенија, лепша. И лепо нам је тако, сигурно лепше него онима који се буде и лежу са мржњом. Лепше него онима који мисле да је мржња доказ љубави према својој земљи или вери. Свима који славе срећан Ђурђевдан и рамазан Шериф Мубарек Олсун”, закључио је Мешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана