Kako je Madona postala kraljica svih kraljica? VIDEO

Agencije
Kako je Madona postala kraljica svih kraljica? VIDEO

“Draga, pa ona je Madona”, rekao je kultni engleski reditelj Gaj Riči kada s u ga pitali zašto je ostavio djevojku da bi se zabavljao sa problematičnom pop divom.

Ta rečenica možda najbolje objašnjava i definiše ko je žena koja je potekla iz skromne porodice, a uspjela je da postane apsolutni planetarni simbol - bez obzira na to koju muziku da volite ili slušate.

Ne postoji osoba koja nije čula za ženu koja danas puni 60 godina.

A davne 1989. godine ona je vladala svijetom i sve njene koleginice koje tek pohode svjetske scene samo su njene kopije.

Nisu ni Ledi Gaga, Bijonse, Britni Spirs, Gven Stefani “izmislile toplu vodu”.

Sve je to ona već uradila - slikala se gola, blajhala, skakala, masturbirala u javnosti, ljubila sa drugim ženama, nosila zastave država u kojima gostuje, koketirala je sa crkvom, lomila krstove, podržavala homoseksualce, usvajala djecu iz siromašnih država....

Sve, sve je to već uradila Madona Luiza Čikone, treće od šestoro djece italijanskog imigranta Silvija i Kanađanke Luize.

A počelo je albumom “True Blue” koji je postao najbolje prodavani album jednog ženskog izvođača. Kada je uslijedio singl “Like A Player” svijet je potpuno otkačio za njom.

“Bila sam buntovnica. Znala sam da želim da budem neko i nešto. U osnovnoj i srednjoj školi bila sam odlična učenica, a 1978. sam odustala od fakulteta i preselila se u Njujork. Otišla sam tamo sa 35 dolara u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, živjela na kokicama”, rekla je za strane medije o sebi Madona, koja je pjevačica sa najviše prodatih albuma svih vremena.

Postala je za kratko vreme ikona.

Djevojčice širom svijeta su je imitirale, nosile su sve manje odjeće, oslobodile su se, željele su ljubav o kojoj je Madona pjevala, a pjevačica je okarakterisana kao “kraljica bluda i nemorala”.

Pjesma “Papa Don't Preach” koja govori o maloljetnim trudnicama i danas je “sporna”, a svojim nastupima, pjesmama zadirala je u sve sporne društvene teme, njeni potezi ocjenjivani su kao kontroverzni. Nije nailazila na odobravanje, ali su je izgleda baš zbog toga obožavali milioni na svim meridijanima.

Sa dolaskom novog milenijuma Madona je počela da spaja neke druge muzičke pravce, a sa albumom “American life” kritikovala ono posljednje što je ostalo - američko društvo.

Danas je Madona majka šestoro djece. Usvojila je četvoro djece iz Afrike, bliznakinje Stelu i Estel, Dejvida i Mersi Džejms.

I baš kao što je ona bila buntovnica, tako joj njena djeca, tačnije sin Roko zadaje najviše glavobolje. Izjasnio se da želi da živi sa ocem, a postoje i izvještaji da je uhvaćen sa kanabisom.

Svoje utočište danas je pronašla u Lisabonu. Tamo je smještena sa djecom, bavi se humanitranim radom, promocijom najrazličitijih vidova umjetnosti, najčešće avangardnih, novih oblika koji naglašavaju slobodu izražavanja.

Na listi Madoninih ljubavi su Šon Pen, Gaj Riči, Džon Kenedi mlađi, Voren Biti, porno-zvijezda Toni Vord, Denis Rodman i koreograf Karlos Leon, sa kojim ima ćerku Lurdes Leon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana