Изгубљени албум Џона Колтрејна биће издат 29. јуна

Срна
Изгубљени албум Џона Колтрејна биће издат 29. јуна

Калифорнија - Изгубљени албум чувеног џез саксофонисте Џона Колтрејна снимљена 1963. године биће издат 29. јуна под називом “Оба смјера одједном: изгубљени албум”, јавили су амерички медији.

Албум представља читаву листу материјала који је “Квартет Џона Колтрејна” снимио једног дана у марту 1963. године, у студију Рудија ван Гелдера у Њу Џерсију годинама је стајао негдје по страни.


Чланови породице прве Колтрејнове супруге Хуаните Наиме Колтрејн недавно су пронашли његову “личну копију” материјала.

Колтрејнова је накнадно сачувала музику и на њу скренула пажњу издавачкој кући “Импулс рекордс”, која је продуцирала осам албума чувеног музичара.

Албум “Оба смјера одједном: изгубљени албум” чини седам пјесама за које “Њујорк тајмс” тврди да јасно показују да су предвиђене да буду дио комплетног албума.

Колтрејнов син Рави, који је помогао да се изгубљени албум припреми за издавање, рекао је да ће људи да “осјете Џона са једном ногом у прошлости, а другом у смјеру будућности”, јавио је “Индипендент”.

Двије оригиналне пјесме под радним називима “11383” и “11386”, које су само једном снимљене на трагу, такође, ће се наћи на албуму.

Колтрејн је преминуо 1967. године, а прије смрти издао је 45 студијских албума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана