Ивана Петерс: Имамо песму за победу на Евровизији VIDEO

Новости
Ивана Петерс: Имамо песму за победу на Евровизији VIDEO

Пјевачица, текстописац и композитор Ивана Петерс, ауторка нумере "Goodbye" са којом ће Сања Вучић представљати Србију на "Евросонгу" у Шведској, каже да наша земља за ово такмичење има песму којом може да се поноси.

Бивша чланица Тап 011 и фронтмен групе Негатив истиче да су се пjевачица крушевачког бенда ЗАА и она сасвим случајно нашле на заједничком задатку и да није ни слутила да ће се њена композиција пjевати у "Глобен арени" у Стокхолму, гдjе ће од 10. до 14. маја бити одржана 61. "Пjесма Евровизије".


- Композиција није наменски писана за "Евросонг", имала сам је неколико месеци јер сам радила свој нови соло албум - каже за "Новости" Ивана Петерс. - Скупљала сам идеје и инспирацију, а када су ме позвали из РТС и питали да ли имам песму за евровизијско такмичење, рекла сам им да имам. Дала сам им своју најбољу песму, део себе, комад свог срца! Све се догодило сасвим неочикивано.

* Откуд идеја да пјесму посветите борби против насиља над женама?

- Почела сам да пишем љубавни текст, али је вероватно та тема била у мојој подсвести јер свакодневно слушамо вести које су препуне ружне статистике. То се надовезивало на моје речи које су се просто саме писале. Много је лакше написати песму на енглеском језику и објаснити неке ствари, али сам је наменски урадила и на српском под називом "Иза осмеха", на исту тему. Надам се да ће порука песме имати добар одјек на "Евросонгу". Знам да смо урадили изузетно добру песму, а Сања је вансеријски певач. То не може да прође незапажено.

* Мада важите за једног од најбољих вокала на домаћој сцени, рекли сте да је Сања боље отпјевала пјесму од вас?

- Истина је да моју песму никад нико није боље отпевао од Сање. Она је пуна енергија и то просто избија из ње. Морали смо на моменте да смирујемо њен снажан глас и емоцију, да се превише не распевава, већ да се чува за крај песме.

* Каква су вам очекивања пред одлазак у Шведску, може ли Србија поново да врати "Евросонг" у Београд?

- Никад се не зна шта може да се догоди. Нема правила, можда ћемо и да победимо у Шведској. Сигурна сам да је песма довољно добра за тријумф. Чула сам неколико нумера са овогодишњег "Евросонга" и прилично су модерне. Потпуно се разликују од наше, не по квалитету, већ по жанру. Отишли смо готово у филмску музику, али смо задржали примесе доброг попа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана