Иги Поп на позорници обиљежио рођендан

Агенције
Иги Поп на позорници обиљежио рођендан

Рок легенда Џејмс Њуел Остерберг Јуниор, познатији као Иги Поп и “кум панка”, како га често ословљавају, и даље је краљ позорница, а његови енергични и бескомпромисни наступи високо су изнад стандарда који се очекују од људи у седамдесетим годинама.

Несаломљиви Иги Поп (72) са својим бендом “The Stooges” почео је да свира још крајем шездесетих година прошлог вијека, а данас је на позорници у бољој форми од многих двоструко млађих колега.

Недавно је прославио 72. рођендан, а учинио је то у атмосфери која му највише одговара, на властитом концерту у Мелбурну. Тамо је поново пјевао из петних жила, скакао, спуштао се у публику, а све, наравно, без мајице.

Тешко је уопште сјетити се кад смо овог рок “дједа” посљедњи пут могли видјети на наступу обученог, а његов голи торзо једна је од првих и најпрепознатљивијих асоцијација на рокенрол посљедњих 50 година.

Иако иза себе има дуговјечну каријеру, те је, чини се, и даље у завидној физичкој спреми, није тајна да је Иги велики дио живота муку мучио са зависношћу, о којој је у више наврата отворено говорио.

- Пропустио сам пуно ствари у животу јер сам био константно дрогиран и то је нешто због чега сам касније пожалио. Не жалим због нечег лошег што сам у таквом стању урадио, само због ствари које због зависности нисам урадио - казао је Иги Поп.

Једна од тих ствари је, како је рекао, то што није могао бити уз свог оца када је то требало.

- Волио бих да сам био присебнији и да сам могао пружити више свом оцу када је већ био стар и на одласку - био је искрен пјевач у једном интервјуу, а данас, како тврди, воли попити тек покоју чашу вина и то је све.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана