Хернан Катанео стиже на Кастел

Глас Српске
Хернан Катанео стиже на Кастел

Прво име овогодишњег фестивала “Nektar Fresh Wave”, који се одржава на бањалучкој тврђави Кастел, је аргентински ди-џеј Хернан Катанео. На предстојећем “Heaven” издању фестивала Катанео ће наступити 10. августа и својим сетом затворити програм на главној бини.

Избор трака овог ди-џеја, како наводе организатори, долази с небеса, што му је својевремено обезбиједило ексклузивитет у престижној издавачкој кући из Велике Британије “Renaissance Recordings” (основаној 1994. године) јер Катанео потписује највише издања овог издавача.

- Посебно је занимљиво нагласити да су за овог издавача издања припремали неки од најбољих у историји електронске музике (John Digweed, Steve Lawler, Danny Tenaglia, Roger Sanchez, Tale Of US и многи други) што довољно говори о томе коју позицију у историји електронске музике заузима овај извођач - навели су организатори.

Хернан је каријеру започео деведесетих година прошлог вијека. Иако током каријере није много марио за добар пласман на различитим ди-џеј листама, ипак је имао наклоност престижних ди-џеј листа и свјетских музичких фестивала. Остварио је сарадњу са великим именима музичке индустрије, а његов аутентични прогрессиве хоусе стил инспирација је и великим и мање познатим извођачима електронске музике.

Овог љета публика ће сазнати зашто је Катанео један од највећих љубимаца публике у свијету и зашто је и даље извођач пред којим се публика у екстази проводи за незаборав.

Овогодишње издање фестивала биће одржано од 8. до 10. августа на тврђави Кастел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана