Фокс: Можда нећу моћи ходати

Агенције
Фокс: Можда нећу моћи ходати

Мајкл Џеј Фокс, јунак легендарног филма “Повратак у будућност”, отворено је проговорио о свом стању и здравственим проблема који му још пријете уз Паркинсонову болест, од које болује већ готово 30 година.

- За сада је све стабилно, али ако се погорша, ускоро можда нећу моћи ходати нити користити руке - рекао је Фокс.

Објаснио је да је након дијагнозе почео губити равнотежу и да све чешће пада. Све му је то, како каже, помало смијешно, иако се ради о озбиљним проблемима због којих је одлучио да се подвргне операцији кичме. Мајкл је имао само 29 година кад му је дијагностикована Паркинсонова болест, што га је у то вријеме шокирало.

- Искрено, рекао сам докторима: “Знате ли ви ко сам ја? Мора да сте се забунили.” Мислио сам како је немогуће да се то догоди баш мени. Дијагноза ме избезумила. Једноставно сам побјегао од ње. А утјеху сам, нажалост, пронашао у алкохолу - признао је глумац.

Прије три године у разговору за један часопис рекао је да је већ требало да буде непокретан, али је још далеко од тога.

У медијима је често истицао да га је болест учинила бољом особом, а спас од посљедица болести пронашао је у медитацији. Да би подигао свијест јавности о једној од најтежих болести данашњице, Фокс је до сада донирао више од 650 милиона долара за истраживање Паркинсонове болести.+

Иако њена рођена сестра, војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон важи за модну икону, чији стил копирају милиони жена широм свијета, исто се не може рећи и за Пипу Мидлтон. Она се појавила на једној хуманитарној вечери у једном од најлошијих модних издања. Сестра чувене војвоткиње од Кембриџа понијела је дугу шарену хаљину, са карнерима у предјелу рамена, која уопште није пристајала њеној грађи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана