EKV i dalje živi

Glas Srpske
EKV i dalje živi

Koncert Tanje Jovićević i najuvjerljivijeg EKV tribjut benda “Deca iz vode” u banjalučkom klubu “Rudi”, u okviru projekta “Sjećanje na Milana Mladenovića - kao da je i dalje tu”, okupio je obožavaoce kultnog benda EKV i Milana Mladenovića. U prepunom klubu odjekivale su pjesme pomenutog benda, koje su uglas pjevali obožavaoci svih generacija, što je pokazalo da EKV i dalje živi u srcima mnogih.

Tanja Jovićević je dokazala zašto je jedan od najprepoznatljivijih vokala s ovih prostora. Posebna čast za banjalučku publiku je i to što je pjevačica benda “Oktobar 1864” bila i prateći vokal EKV-a od 1989. do 1993. godine. Jovićevićeva je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala je zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu “Oktobar 1864”, po kojem je najpoznatija.

Nedugo prije početka koncerta publici je predstavljen kratki dokumentarni film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića, u kojem se može čuti kako Cane (“Partibrejkersi”), Koja (“Disciplina kičme”) i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a, kao i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Uslijedila je projekcija video-spotova i izložba rijetkih fotografija EKV-a, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana