Џорџ Клуни о новој серији: Квака 22 приказује лудило рата

Агенције
Џорџ Клуни о новој серији: Квака 22 приказује лудило рата

Већ дуго је познато да ће велики повратак на мале екране глумца и редитеља Џорџ Клунија бити серија "Квака 22", која је адаптација истоименог романа. Клуни је недавно објаснио да је циљ серије настале по класичном дјелу Џозефа Хелера из 1961. године да прикаже лудило рата.

На представљању серије на скупу Удружења телевизијских критичара у Пасадени, Клуни је објаснио да је првобитно одбио да се укључи у рад на тој причи о војнику у Другом свјетском рату који се бори с војном бирократијом, али је потом пристао пошто је видио какав су задивљујући посао урадили сценаристи.

Клуни је извршни продуцент и редитељ двије од шест епизода серије чије ће емитовање почети 17. маја на стриминг сервису "Хулу".

Он је рекао да тај омиљени Хелеров роман исмијава војну бирократију и глупост рата.

- Све ово важи и данас. Сви ми проводимо дане и ноћи мислећи о таквим ситуацијама. Ова прича се управо односи на то лудило - рекао је Клуни.

"Квака 22" је прича о америчком војнику Јосаријану коме је једини начин да избјегне стално повећање броја мисија како би био ослобођен дужности да буде проглашен лудим, али да би доказао да је луд мора да пристане да изврши опасне мисије, и то је апсурдна "Квака 22".

- Сви ми се ових дана свако јутро будимо у том стању опште анксиозности, а овај роман је дивно прочишћење, пророчанско прочишћење - казао је један од сценариста Лук Дејвис.

У серији Јосаријана игра Кристофер Ебот, а његовог команданта, пуковника Кеткарта, Кајл Чендлер.

Клуни, који је првобитно требало да игра Кеткарта, одлучио се за споредну улогу Шајскопфа.

Клуни (57) посљедњи пут је играо на ТВ-у као доктор Даг Рос у серији "Хитна служба", да би послије направио успјешну каријеру на филму.

У Пасадени је изјавио да се радује повратку на телевизију.

- Не размишљам о медију. Заиста не. Једино мислим о квалитету посла и о ономе што можемо да учинимо - закључио је Клуни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана