Џилијан Андерсон нова Челична леди

Агенције
Џилијан Андерсон нова Челична леди

Творци популарне серије “Круна” (“The Crown”) о британској краљици Елизабети Другој пронашли су глумицу која би могла играти чувену Челичну леди Маргарет Тачер.

Према свему судећи, њу ће у наставку серије  глумити звијезда “Досијеа Икс” Џилијан Андерсон.

Према писању “Сандеј тајмса”, бивша звијезда “Досијеа Икс” могла би да се појави у четвртој сезони серије, а снимање је наводно заказано за љето 2019. године.

Андерсонову очекује и сарадња са глумицом Оливијом Колман, која ће у наставку серије тумачити лик краљице Елизабете Друге. У прве двије сезоне краљицу Елизабету Другу играла је Клер Фој.

Однос двије најмоћније жене у тадашњој Великој Британији често је био суров, мада је његов већи дио још прекривен велом тајне.

У поменутој серији појављује се и Џон Литлоу као Винстон Черчил. Период који ће у овом дијелу бити обрађен је од 1960. до 1970. године.

Маргарет Тачер је иначе била стуб Конзервативне партије и ушла је у историју као прва жена премијер, која је на тој позицији била од 1979. до 1990. године. За вријеме њене владавине Британија је доживјела снажан привредни развој, посебно осамдесетих година прошлог вијека, када је предсједник САД био Роналд Реган.

Маргарет Тачер је била одлучна политичарка, непоколебљива и чврста у ставовима које је заступала и бранила, због чега је била и прозвана Челична леди. Водила је и један рат - Фокландски 1982. године, током којег је Британија од Аргентине одбранила своја острва у Атлантском океану.

Надимак је добила као одговор Москве због говора у којем је критиковала тадашњи Совјетски Савез.

Из “Нетфликса” још нису објавили датум премијере нове сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана