Џибони након концерта у Бањалуци: Рутина и љубав не смију ићи заједно

nezavisne.com
Џибони након концерта у Бањалуци: Рутина и љубав не смију ићи заједно

Једна од највећих регионалних музичких звијезда, Златан Стипишић Џибони, одржао је концерт на бањалучкој тврђави Кастел пред неколико хиљада посјетилаца.

Публика је са одушевљењем дочекала концерт славног сплитског пјевача, а колико је интресовање владало за његов наступ говори чињеница да је на улазу у тврђаву Кастел била незапамћена колона од неколико хиљада људи који су са нестрпљењем чекали да наступ почне. Након концерта Џибони је у разговору за Независне новине истакао да је у Бањалуци трећи пут у посљедњих девет година, те да има нешто у томе када не долази баш сваки дан.

“Када људи свирају сваки дан на отварањима неких супермаркета или фризерских салона, онда се изгуби та емоција. Ја сваки пут када сам дошао, било је то са неким разлогом. Прије је то био нови албум, па су друге пјесме. Ја имам тај неки старински приступ који не бих волиа да схватите као ману, јер не мислим да је то мана. Ја се сјећам, у пубертету када би у Сплит дошло Бијело дугме, ти си знао да ћеш ићи на концерт те није постојао телевизијски програм који ће те задржати у кући. То је та чаролија. Сматрам да је публика то изгубила у претходних 20 година, али ја то волим доживити на такав начин. Можда је то разлог што дођу људи којима је стало. Сви који су жељели доћи, су дошли”, истакао је Џибони.

Славни сплитски пјевач је током наступа показао сјајну комуникацију са публиком која је заједно са њим хорски пјевала највеће хитове. Џибони је такође позвао и неколико гостију из публике на бину, а често је и он сам силазио међу окупљене обожаваоце који су га радосно грлили и фотографисали се са њим.

“То је моја публика, па ја то могу. Ја нисам глас као Френк Синатра или Здравко Чолић. Они су пјевачи, и њих долазиш слушати како пјевају. Ја нисам глас, ја сам кантаутор. По мом мишљењу већа је звијезда моја пјесма него ја. Ако је пјесма супер изведена и одпјевана од стране публике, онда је то боље него да сам ја звијезда. Није ми лако то објаснити. Оно што ми је битно је да главна звијезда треба да буде пјесма, и битно је да она некога весели, то је скроз друга емоција кад си само пјевач”, нагласио је Џибони.

За бањалучку публику је имао само ријечи хвале те додао да је он аутор који не свира пуно концерата током године јер жели да задржи ту концентрацију.

“Рутина и љубав не смију бити заједно. Ја имам својих 30 концерата годишње и точно се припремим за сваки. Ми смо вечерас имали другачији репертоар од прошлог наступа, и биће другачији и од следећег. Знаш како неки људи оду на турнеју по двије године, они не знају гдје су. Када се ради пуно концерата, изгуби се емоција и то буде програмирана представа. Ја имам своју публику која ме разумије и не желим бити популарнији него што јесам”, нагласио је Џибони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана