“Doctor Sleep” повратак у свијет “Исијавања”

Глас Српске
“Doctor Sleep” повратак у свијет “Исијавања”

Прва најава за наставак култног филма “Исијавање” Стенлија Кјубрика, још једно филмско остварење рађено по роману Стивена Кинга “Doctor Sleep”, недавно је објављена и само неколико сцена било је довољно за прави повратак у страшни свијет свима познатог “Исијавања”.

Филм прати чланове култа “Прави чвор”, квазибесмртне људе који се хране “паром” коју производе дјеца са исијавањем, док их полако муче до смрти.

Еван Мекгрегор тумачи лик Денија Торенса, који је сада одрасла особа у својим четрдесетим и пати од истих демона који су опсједали његовог оца. Носи се са траумама које је добио у хотелу као дијете и мир проналази у градићу Њу Хемпширу. Тамо налази посао у старачком дому, а његова способност исијавања пружа посљедњу удобност онима на умору.

- Дени Торенс упознаје дјевојчицу сличних моћи док покушава да је спасе од култа знаног као “Прави чвор”, чији чланови лове дјецу са посебним способностима, како би остали бесмртни - назначено је у кратком опису радње филма.

Филм би требало у биоскопима да се појави 8. новембра, и то 39 година након класика Стенлија Кјубрика, по мишљењу многих, једног од најбољих хорор филмова икада.

Режисер и сценариста ове адаптације је Мајк Фленеган. Упркос различитостима у књизи “Исијавање” и филму, Фленеган је за наставак одлучио да се служи и тим наративима, уз праћење радње наставка, односно романа “Doctor Sleep”, те стога филм неће директно пратити само једну линију приче.

- Филм постоји у универзуму који је Кјубрик створио својом адаптацијом “Исијавања”. Помирити све наративе, из другачијих извора, био је задивљујући дио стварања свега овога, за све нас - рекао је Фленеган.

Очекивања су велика, али Фленеган је већ једном успјешно екранизовао Кингов роман  - “Џералдову игру” из 2017. године. Уз то, Фленеган је врло хваљен због хорор серије “Уклета кућа на брду”, која је емитована прошле године.

Изазов би могла бити и општепозната чињеница да је, иако и публика и критичари обожавају “Исијавање”, Стивен Кинг мрзио оно што је Стенли Кјубрик направио од његове приче.

Осим Мекгрегора, у филму глуме и Ребека Фергусон, Кајли Кјуран, Брус Гринвуд и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана