Demofestu kazna u godini neodržavanja

nezavisne.com
Demofestu kazna u godini neodržavanja

Na adresu “Bono” d.o.o., organizatora festivala “Demofest”, stiglo je rješenje Osnovnog suda u Banjaluci da moraju platiti kaznu od 1.000 KM.

Ako kazna ne bude plaćena, onda je zamjenjuje kazna zatvora, gdje se svaki započeti dan računa 50 KM. Rješenje o prekršaju je donio Osnovni sud u Banjaluci, a na osnovu pritužbi građana zbog buke i uznemiravanja u različitim dijelovima grada za vrijeme održavanja “Demofesta” u periodu od 19. do 22. jula 2018. godine.

U izjavi za “Nezavisne” direktorka festivala Brankica Janković potvrdila je da je Osnovni sud donio prvostepenu presudu te da je šokirana ovim potezom.

“Nikada ranije nije bilo tužbi na 'Demofest', a sada stiže baš u godini kada se festival prvi put ne održava u našem gradu”, rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je ovaj festival od 2008. do 2018. godine privukao pažnju hiljadu prijavljenih bendova i stotine hiljada posjetilaca.

“Doprinos promociji našeg grada je ogroman, što je prepoznao i UNESKO njegovim svrstavanjem na svoju listu preporučenih projekata iz oblasti kulture, a nominovan je i za prestižne nagrade poput 'European Festival Awards' i 'UK Festival Awards'“, istakla je Jankovićeva.

Ona ističe da će se žaliti na presudu u za to predviđenom roku i da će tražiti objašnjenje zašto nisu pozvani kao stranka u postupku.

“Na našu adresu nije stigao nikakav poziv, niti sam ja kao direktorica pozivana, čime smatram da su narušena naša prava. Ovaj poziv nije mogao proći nezapaženo, jer u firmi pored dnevnog radnog vremena postoji i čuvarska služba”, kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana