Чланови групе ABBA изненадили публику: Појавили се након мјузикла “Mamma mia”

Агенције
Чланови групе ABBA изненадили публику: Појавили се након мјузикла “Mamma mia”

Бени Андерсон и Бјорн Улвеус, мушки дио популарне шведске поп групе из седамдесетих ABBA, изненадили су присутне својим појављивањем на прослави двадесете годишњице хит-мјузикла “Мама миа” у лондонском Вест Енду, пише ББЦ.

По завршетку представе одржане у позоришту Новелу публика их је поздравила громогласним аплаузом.

Улвеус је казао да се осjећа “и необично и дивно”. Он и Андерсон написали су музику и стихове за представу коју је досад широм свијета видјело 65 милиона људи.

Они су имали обичај и да се појаве и на претходним јубиларним наступима, али овај пут су их одушевљени гледаоци, уз звуке Абиних класика попут “Dancing Queen” и “Waterloo” засули конфетама.

Андерсон је иза сцене новинарима казао како је прошло много времена откако је гледао представу и да га је то искуство разњежило.

“Имате прилику да уроните у представу која вас на неки начин покрене, а ја сам вечерас то осетио и био сам врло срећан”, казао је.

Представу “Мама миа” на три је различита мјеста у Лондону досад видјело више од девет милиона људи, а у свијету ју је на 16 језика превело око 50 продукција. Мјузикл је досад зарадио више од четири милијарде долара или око три милијарде фунти.

Од мјузикла је 2008. године настао филм, а његове звијезде Мерил Стрип, Аманда Сифрид, Пирс Броснан и Колин Фирт прошле су се године поново окупиле због снимања наставка.

Чланови групе Андерсон, Улвеус, Агнета Фалтског и Ани-Фрид Лингстад с хитовима су на британској листи хитова Топ 40 били 26 пута. Након побједе на Евровизији 1974. с пјесмом “Waterloo” продали су готово 400 милиона синглова и албума.

Прошле су године извијестили да су након 35 година први пут снимили пјесму, а шушка се да би она могла бити објављена до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана