Бојан Микулић Микула: И поред бројних проблема, живот мора бити забаван VIDEO

Дејан Јовичић
Бојан Микулић Микула: И поред бројних проблема, живот мора бити забаван VIDEO

Србац - Српчани имају специфичан хумор који се по много чему разликује од других крајева на овим просторима и одрастајући у таквој околини то ме опредијелило да кроз музику покажем да и поред бројних проблема живот некада мора бити забаван, испричао је музичар Бојан Микулић Микула из Ножичког код Српца.

Његови хитови у којима на шаљив и ироничан начин приказује свакодневицу нашег друштва, постали су препознатљиви широм региона и донијели му вишемилионске прегледе на интернету.

Од “јутјубера” до професионалног музичара превалио је дуг пут и данас има свој бенд са којим наступа по клубовима не само у бившој Југославији, већ га у посљедње вријеме све чешће зове и наша дијаспора.

Један од запаженијих наступа одржао је у Данској на позив њихових пријатеља и одржали су концерт у једном пабу одакле носе лијепе утиске.

- Оно што ћемо највише памтити из ове земље је прича из једног аутобуса. Пријатељ који превози дјецу са посебним потребама пустио је у возилу моје пјесме а једна од њих, “Љубичица”, посебно се свидјела малишанима па су је чак један мали Пакистанац и Иранац научили напамет иако не разумију ниједну ријеч. То је доказ да музика посједује универзални језик - каже Микула.

Његов први албум “Слобода и друге бајке” објављен је 2016. године а у припреми је и други албум који би требало да изађе током јесени. Прије тога објавиће највјероватније свој први “лајв” албум на ДВД-у у аудио и видео-формату са недавног концерта који је одржао у Српцу.

Микула би ускоро требало да објави и спот за пјесму “Мотел Шешлије” која на трагикомичан начин приказује све што се дешава на овим просторима а настала је по чувеном хиту групе Eagles “Hotel California”.

- Паралелно радим и спотове са групом пријатеља на дјечијем “Јутјуб” каналу под називом “Penguincio” кога је покренуо Далибор Мрдић. Идеја о креирању поучних причица за најмлађе кренула је због недостатка квалитетних емисија које се више не могу видјети на телевизији попут “Музичког тобогана”, “Коларићу Панићу”, “Опстанак” и слично. Текстови су веома едукативни и проткани квалитетном анимацијом а ја имам улогу наратора - рекао је Микулић.

Свој таленат исказао је у више наврата и кроз глуму а планира да напише и прву књигу јер сматра да му проза много боље иде него поезија. Књига би наставила причу коју је започео кроз своје стихове а говорила би о човјеку који живи у малој средини попут Српца са свим позитивним и негативним стварима које га окружују.

- То би била прича о људима који желе да оду са овог простора, а не могу, који су заглавили у погрешном моменту. Чак размишљам да причу ставим у друго поднебље, рецимо у Мексико да буде још ближа интернационалним читаоцима, а руку на срце сви они се више-мање суочавају са сличним животним проблемима - навео је Микулић.

Оскар популарности

Микула се на почетку своје каријере прославио обрадама а касније се у његовим пјесмама све више почео препознавати његов квалитетан ауторски рад. Једну од пјесама под називом “Ножичко цаллинг” посветио је родном селу у којем је одсвирао своје прве акорде. Највећи успјех постигао је са пјесмом “Ка'ш се жен'т” захваљујући којој је прије три године добио “Оскара популарности” на манифестацији у Бањалуци. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана