“Beogradski sindikat”: rekli smo sve što nam je na srcu VIDEO

Srna
“Beogradski sindikat”: rekli smo sve što nam je na srcu VIDEO

Beograd - Grupa “Beogradski sindikat” zahvalila je svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pjesme “Dogodine u Prizrenu”, posebno Srbima sa Kosova i Metohije, kao i medijima koji su im posvetili pažnju u trenucima kada su, kako su naveli, bili žrtve perfidne cenzure “Jutjuba”.

Članovi ove grupe su medijima uputili i izvinjenje zbog odluke da ne daju izjave, uz obrazloženje da su sve što im je “na srcu i u pameti” rekli svojim stihovima.


“Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju”, poručili su članovi “Beogradskog sindikata” u poruci dostavljenoj medijima.

Oni su naveli da su od izlaska pjesme “Dogodine u Prizrenu” primili veliki broj predivnih i emotivnih poruka koje za njih predstavljaju najveću vrijednost i nagradu.

“Posebno su nas dotakle čestitke i pozdravi od naših sunarodnika sa Kosova i Metohije, kao i saznanje da se pesma izuzetno dopala monasima i starešinama manastira na Kosmetu, ali i porodicama nekih od žrtava koje su se našle u spotu”, navodi se u poruci “Beogradskog sindikata”.

“Jutjub” je razmatrao da ukloni pjesmu “Dogodine u Prizrenu”, koja govori o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i koja je za samo jedan dan prikazivanja imala više od 150.000 pregleda, zbog toga što je, navodno, spot uznemirujućeg sadržaja.

U spotu su prikazani dokumentarni snimci stradanja srpskog naroda i svetinja na Kosmetu u albanskom nasilju, kao i prizori bombardovanja 1999. godine.

Pjesma, koju izvode “Beogradski sindikat” i banjalučka Etno-grupa “Trag”, posvećena je svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da nikada ne budu zaboravljene.

“Svaka čast /Jutjubu/ na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! Dogodine u Prizrenu!”, napisao je ranije na svom “Fejsbuk” profilu član “Beogradskog sindikata” Feđa Dimović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana