Бенд Пајперов смијех објавио спот у сарадњи са младом визуелном умјетницом VIDEO

Глас Српске
Бенд Пајперов смијех објавио спот у сарадњи са младом визуелном умјетницом VIDEO

Алтернативни рок бенд Пајперов смијех из Бањалуке представио је видео-спот за нумеру "Свјетла су далека", која се нашла на недавно објављеном макси синглу "МоСтар Трек".

Иако бенд постоји већ 13 година, ријеч је о њиховом првом споту у каријери, чију режију потписује млада визуелна умјетница Тајана Дедић Старовић. По Тајаниним ријечима, до сарадње је дошло након што су чланови бенда Пајперов смијех погледали њен кратки филм "Шљива у новембру".

"Веома сам задовољна сарадњом и супер је осећај бити прва особа којој су поверили овако озбиљан задатак. Саму песму сам доживела као непрестану борбу човека са тешким силама које се огледају у њему самом и окружењу у ком живимо. То је сва она борба између светла и мрака, када нажалост мрак преовлада, јер је та борба понекад узалудна", наводи Тајана.

Додаје да јој је посебан изазов био то што је први пут направила један озбиљан рад са мушким моделом, глумцем Сенадом Милановићем, који тумачи главну улогу у споту за "Свјетла су далека".

"Заправо, увек радим са девојкама и бавим се проблематиком девојаштва, па мислим да сам сада покушала да проучим једну другу страну приче. Сенада сам знала само из града и са сцене, али смо врло брзо кликнули и разумели се, па је он успео да изгура све моје чудне захтеве без превише питања", каже Тајана о самом снимању спота, који је настао у просторијама Бањалучког социјалног центра (BASOC).

Иначе, поред нумере "Свјетла су далеко" на макси синглу "МоСтар Трек" налази се и пјесма "Зупчаник", а обје су снимљене у студију Музичког центра "Паваротти" у Мостару. Подсјећамо, Пајперов смијех је снимање добио као награду за освојено прво мјесто на трећем издању мостарске гитаријаде "На путу за југ".

Такође, Пајперов смијех ће 5. децембра одржати самостални концерт у К.С.Е.Т. пабу у Бањалуци и том приликом ће представити двије нове пјесме, свираће и старе материјале, али и најновије нумере, које ће се наћи на надолазећем албуму бенда.

Група Пајперов смијех је настала 2005. године, а чине га Мирко Поњевић (вокал), Љубиша Ћетојевић (бубањ), Карло Томић (бас), Срђан Иванковић  (гитара) и Дане Марјановић (гитара/пратећи вокал). До сада су објавили албум "Од сјене до сунца" и ЕП "ЕПП", које можете преслушати овдје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана