Бањалучки музичар Данијел Каралић објавио пјесму “Слобода” VIDEO

Миланка Митрић
Бањалучки музичар Данијел Каралић објавио пјесму “Слобода” VIDEO

Реге музичар из Бањалуке, некадашњи члан бенда “Post Scriptum”, Данијел - Дени Каралић, објавио је свој први сингл “Слобода”. Поменута нумера ће се наћи на ЕП издању “Револуција”, који ће ускоро бити објављен. На свом дебитантском пројекту, Каралић је сарађивао са бројним гостима, те је издање назвао “Дени и пријатељи”.

Како је навео, Каралић се одлучио да се окуша у соло водама, након што је престао да ради у бенду “Пост Scriptum”. Бенд је основао са басистом Бојаном Стијаком, а с радом су престали 2014. године.

- Како сам био задужен за већину музике бенда “Пост Scriptum”, на полици је остало много материјала, па сам одлучио да то сам почнем снимати. “Слобода” је прва композиција коју сам осмислио за соло рад. Идеју за “Слободу” сам забиљежио још почетком 2015. године, за коју је тада Александар Шево снимио тромбон -  рекао је Каралић.

Објаснио је то да је пјесму дуго чувао, док није издвојио вријеме да је заврши и да створи финалну верзију.

Што се тиче музике у поменутој нумери, за бас гитару је био задужен Бојан Стијак, за клавијатуре Санди Поповић (“Grasshopers/Triggers”), за трубу Милош Грбић, удараљке и перкусије је свирао Милан Косић-Џими, а Каралић је снимио остатак инструмената.

Приликом настанка ове пјесме, сарађивао је и са Жељком Жилићем Жилом из хип хоп групе “Брутал протест”, који је био задужен за мастеринг.

- Циљ овог ЕП издања је да избацим из себе све идеје које ми се врте по глави те да почнем са концертима, јер сам се тога највише ужелио. План ми је да за све или бар за већину пјесама снимим спотове, како бих их и визуелно представио - - казао је Каралић.

Каралић је почео да се бави реге музиком 2002. године, кад почео са свирањем гитаре.

Поред групе “Post Scriptum”, активно је свирао у бенду “Брутал протест” и џез саставу “Александар Шево квинтет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана