“BL Rising” уздигао андерграунд звук

Миланка Митрић
“BL Rising” уздигао андерграунд звук

Бањалука - Мрачна, задимљена атмосфера просторије препуне људи које је окупила музика, попраћена гласним пјевањем присутних и мноштвом енергије која се расула на све стране, раздрмала је и уздигла све који су ове године одлучили да се препусте андерграунд музици на “BL Risingу”.

Други “BL Rising” је током викенда одржан у бањалучком “Сити пабу”. Присутни су имали прилику да чују осам бендова. Својом разноврсношћу “BL Rising” истински је уздигао андерграунд звук и понудио спектакуларан доживљај те нову димензију свирке уживо у затвореном простору, у који једва да је стала сва публика која је дошла (са свих страна) да чује нешто по свом укусу. А било је ту музике за различите укусе. Неко је дошао да чује бендове које већ воли, неко да се упозна са бендовима које тек треба да заволи, али једно је сигурно, сви су уживали и сви су током обје вечери пронашли нешто за себе, због чега ће сигурно пожељети да се врате наредни пут.

Главна имена другог “BL Rising” били су хардкор бенд “Dick is Dead” из Добоја, који је наступио прве вечери фестивала, и спид/треш метал бенд “Бомбардер” из Сарајева и Београда који је раздрмао публику друге вечери.

Част да отвори овогодишњу смотру андерграунд музике припала је хип-хоп саставу “Грин Булз” из Бањалуке који је би­о заслужан за мало опуштенији увод у вече. То је било сасвим довољна подлога за алтернативни метал бенд “Reluctant” из Тузле који је нешто другачијим нотама увео публику у нову димензију вечери, и у наступ хедлајнера, већ познатог имена андерграунд сцене - “Dick is Dead”.  

За крај остављен је звук “Дегенека”, нуклеарног треш метал бенда из Бањалуке, који је тешким нотама затворио прво вече.

Друго вече “BL Rising” отворио је наступ бањалучког треш метал бенда “Cornix”, чија музика је публику одлично увела у незаборавне ноте треш/дет метал бенда “Futurephobia” (Сански Мост/Приједор/Бањалука), који је наступио након њега.

Наступ хедлајнера “Бомбардера” је био права посластица за све љубитеље овог жанра и овог састава те јединствена прилика за многе да чују омиљени бенд уживо или да га тек открију. На крају вечери “Doom Man” је другачијим, експерименталним звуком затворио овогодишњи “BL Rising”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана