Американци праве римејк Српског филма и желе да буде још бруталнији

Глас Српске
Американци праве римејк Српског филма и желе да буде још бруталнији

Режисер Дејвид Гордон Грин и његов сарадник, сценариста Дени Мекбрајд, који су се прославили филмом “Blumhouse’s Hallowееn“ сада спремају нови хорор, а по свему судећи заинтересовани су да откупе права и направе римејк “Српског филма“.

 “Српски филм“ режисера Срђана Спасојевића изазвао је велике контроверзе не само у Србији већ и ван граница наше земље, а холивудски дуо сада је заинтересован да направи римејк који би помjерио границе садизма и екстремизма.

“Неко вријеме размишљам о томе. Видио сам ’Српски филм’ на Филмском фестивалу у Сакраменту прије неколико година и Срђан је био тамо и одговарао на питања. Неко га је питао да ли је зажалио што је направио филм и он је одговорио ’Жао ми је што није био бруталнији’. То ме је оборило с ногу!“, рекао је Мекбрајд.

Он истиче да је “Српски филм“ потпуно несхваћен.

“Да, то је ментални и визуелни напад на сва чула, али постоји разлог за то. Упркос називу филма, теме којима се бави нису специфичне за Србију. Зато Дејвид и ја причамо да направимо римејк и назовемо га ’Амерички филм’. Наравно, додаћемо и наш лични печат“, истакао је.

А ко би тумачио улоге?

“За сада је потврдио само канадски глумац Мајк Сера који ће тумачити улогу Мила“, рекао је он.

Дејвид и Дени се надају да ће ускоро завршити све потребне договоре како би снимање филма могло да почне већ ове јесени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана