Како је овај човјек “преварио” систем и освојио лутрију чак 14 пута

Агенције
Како је овај човјек “преварио” систем и освојио лутрију чак 14 пута

Иако многи људи цио живот играју неку лутрију и ништа не освоје, један Румун је то успио чак 14 пута. А једно истраживање, на примјер, наводи да су вам веће шансе да вас удари гром него да предвидите добитну комбинацију на лутрији.

Међутим, ове шансе, бар када је у питању Стефан Мендел из Румуније, не важе за њега. Овај економиста математички је израчунао добитне комбинације.


Прва два пута лутрију је освојио у родној Румунији у којој је покушавао да заради довољно новца како би напустио тада комунистичку земљу са својом породицом, пише Индепендент. Тада је зарађивао свега 67 евра мјесечно.

Са освојеним новцем преселио се у Израел прије него што је успео да оде у Аустралију, у којој је успио да чак 12 пута освојии лутрију.

Мендела је наиме, успио да “превари” систем Вирџинија лутрије, али то није прошло неопажено, па је завршио у затвору, у којем је провео 20 мјесеци. Више није могуће да на исти начин “преварите” систем и освојите лутрију, иако је превара, коју је он тада радио, тада била легална.

Наиме, више не можете да купите тикет, одштампате га код куће као што је то радио овај Румун. А како је он чак 14 пута имао добитну комбинацију?

Индепендент пише да је прво потребно израчунати колико је могућих добитних комбинација (за лутрију у којој треба да изаберете шест бројева од 1 до 40, то значи 3.838.380 комбинација). Онда треба пронаћи лутрије у којима је џекпот три пута већи или чак више од броја могућих комбинација.

Онда треба сакупити довољно новца да се плати свака комбинација, (Мендел је имао око 2.542 инвеститора), штампати милион тикета са сваком комбинацијом (Ово је раније било легално. Сада могу само у радњи да се купе тикети), доставити тикете лиценцираним људима лутрије и освојити новац.

Наравно, не треба да заборавите да исплатите своје инвеститоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана