Топле и тамније нијансе косе пожељне овог прољећа

Глас Српске
Топле и тамније нијансе косе пожељне овог прољећа

Будући да је зимско вријеме полако на одласку, доласком прољећа и топлих сунчевих зрака, говоримо о идеалном периоду за промјену боје косе. Прољеће је њежно, полетно, ведро и свјеже, зато ћемо ове сезоне вољети и такве нијансе косе; романтичне и лепршаве.

Када говоримо о промјени фризуре, шишање је дефинитивно једна од најчешћих одлука, али промјеном боје косе добићете ону праву промјену због које ћете се осјећати свјеже, обновљено и потпуно другачије.

Ако не желите драстично да промијените боју, већ да  останете вјерни постојећој естетици, с неколико кључних праменова могуће је промијенити тон и цјелокупној фризури подарити једну потпуно нову ноту. Оно што ћемо овог прољећа вољети су природни земљани тонови чије нијансе лијепо и сањиво уоквирују лице, не одскачу и савршено пристају свим одјевним комбинацијама.

Оно што посебно волимо код топлих тонова је чињеница да се могу постићи и у плавој и у смеђој варијанти, а не смијемо занемарити ни црвену.

Овога пута као три кључне нијансе наметнуле су се бакрене нијансе, чоколадни и љешник тонови, а враћа нам се и израстак у некој свјетлијој нијанси. Бакрени тонови сјајан су избор за све оне који воле тамнију косу, али ипак не желе да имају, популарну љешник нијансу.

 

Бакрена боја у себи има ноту црвене што је чини шармантном и посебном, јер можете експериментисати са свјетлијом и нешто тамнијом варијантом. Како би утисак био потпун, нагласите фризеру да вам косу прошара и златним пигментом који ће се сјајно уклопити у цијелу причу. С друге стране, тамнији чоколадни или љешник тонови су класик који је вјечно у моди и боја с којом не можете погријешити. Ова боја јако добро изгледа и без праменова и прелива, али и у овом случају се можете поиграти с неколико свјетлијих нијанси у коси како би се добио утисак прелива боје, а што се тиче плавуша, у моду се враћа израстак који обожавамо јер нам омогућава да будемо лежернији што се тиче одлазака фризеру и не захтијева често фарбање.

 

Савршена комбинација је тамнији израстак и неколико свјетлијих нијанси на остатку косе, јер ћете тако постићи лијепи баланс и израстак неће превише одскакати и изгледати неуредно. Ово је идеална љетна боја када нам фризер можда једноставно није доступан, а свеједно желимо да нам коса изгледа лијепо и привлачно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана