Ovi parovi su najsrećniji...

Agencije
Ovi parovi su najsrećniji...

Vjenčani muškarci i žene češće su buckastiji nego oni koji nisu u braku, bar tako tvrde naučnici.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Sentral Kvinslend pokazalo je da srećni parovi nabace pokoji kilogram tokom prve godine braka ili zajedničkog života.


“Srećni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima”, pojasnila je vođa istraživanja koje je obuhvatilo više od 15 hiljada odraslih osoba, Stefani Šop.

Učesnici istraživanja odgovarali su na pitanja o svojim vezama i brakovima, kao i o prehrambenim navikama i svojoj tjelesnoj kilaži. Srećni parovi rijeđe su pušači, manje konzumiraju brzu i nezdravu hranu i ređe ispijaju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u vezi.

U čemu je tajna debljanja srećnih parova?

“Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini. Naime, srećniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same, jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se ugojiti jer “ne moraju paziti na svoju liniju” kako bi privukli nekog. To su već učinili. Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebalo da nađu i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i, zbog zdravlja, ipak očuvali kilažu primjerenu njihovoj građi tijela”, prenosi Večernji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana