Ови парови су најсрећнији...

Агенције
Ови парови су најсрећнији...

Вjенчани мушкарци и жене чешће су буцкастији него они који нису у браку, бар тако тврде научници.

Истраживање спроведено на Универзитету Сентрал Квинсленд показало је да срећни парови набаце покоји килограм током прве године брака или заједничког живота.


“Срећни парови хране се здравије, али дебљају се више него они у несрећнијим везама. Показали су то резултати истраживања које смо спровели и тиме још једном доказали закључке из претходних са сличним сазнањима”, појаснила је вођа истраживања које је обухватило више од 15 хиљада одраслих особа, Стефани Шоп.

Учесници истраживања одговарали су на питања о својим везама и браковима, као и о прехрамбеним навикама и својој тjелесној килажи. Срећни парови рijеђе су пушачи, мање конзумирају брзу и нездраву храну и ређе испијају алкохолна пића у односу на особе које нису у вези.

У чему је тајна дебљања срећних парова?

“Чини се како није ствар у избору намирница него у количини. Наиме, срећнији парови једу веће порције хране, док особе које живе саме, једу мање. Парови су опуштенији и мање брину о томе хоће ли се угојити јер “не морају пазити на своју линију” како би привукли неког. То су већ учинили. Ипак, стручњаци препоручују како би парови требало да нађу и неку заједничку физичку активност како би лакше трошили калорије и, због здравља, ипак очували килажу примjерену њиховој грађи тijела”, преноси Вечерњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана