Нећете вјеровати, али мушкарци уопште не падају на овакве жене

Агенције
Нећете вјеровати, али мушкарци уопште не падају на овакве жене

Истраживачи су установили да када су се мушкарци трудили да засмију жену, она је била више заинтересована за њих у романтичном смислу. Али исто није важило када су се жене трудиле да буду духовите.

Знамо да су духовити мушкарци на цијени и да је хумор изузетно јако оружје припадника јачег пола у завођењу жена. А шта је са обрнутом ситуацијом? Мушкарци ће често рећи да воле духовите дјевојке, али ново истраживање Универзитета у Канзасу показује да то није баш тако.

Истраживачи су потврдили први закључак: што је мушкарац испричао више вицева који су били смешни жени, већа је вјероватноћа да ће она остварити физички контакт са њим. Али када је жена испричала виц коме се мушкарац насмијао, то није повећавало шансу за везу.

У серији експеримената волонтери су замољени да простудирају профиле странаца на Фејсбуку и да оцене њихове квалитете. Затим је организована серија састанака наслијепо на којима су партнери разговарали по десет минута. Истраживачи су касније анализирали разговоре и установили да када су се мушкарци трудили да засмију жену, она је била више заинтересована за њих у романтичном смислу. Али исто није важило када су се жене трудиле да буду духовите.

Научници су дошли до још једног закључка, да жене повезују хумор са екстровертношћу, а не са интелигенцијом. Раније је претпоставка била да жене привлаче духовити мушкарци јер су вјеровале да су такви типови интелигентнији. Нова претпоставка је да жене желе духовите мушкарце јер мисле да ће им веза са њима бити забавнија, а живот лагоднији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана