Љубавни тест: Одговорите на 8 важних питања и откријте да ли сте пронашли сродну душу

Агенције
Љубавни тест: Одговорите на 8 важних питања и откријте да ли сте пронашли сродну душу

Када треба да изаберете животног партнера, у обзир долази пуно опција, па и упознавање људи на интернету. Али како међу свима њима одлучити која је особа она права? Према стручњацима, све се своди на неколико питања.

Терапеуткиња за везе из Њујорка, Ребеком Хендрикс каже како је важно постављати питања како бисте процијенили потенцијалног партнера.

Она је заједно с другим стручњацима саставила листу питања која треба да поставите партнеру, али и сами себи, а која чине ултимативни тест компатибилности.

  1. Како проводиш слободно вријеме?

Иако се ради о поприлично једноставном питању, ако је особа којој питање постављате јутарњи тип, док ви волите дуже да спавате, то су први знакови неслагања.

  1. Колико се брзо вежеш за неког?

Бранди Енглер терапеуткиња за везе из Лос Анђелеса, поручује како је ово питање важно како бисте знали колико блискости неко можеда поднесе прије него што му то постане превише. Неке особе су природно независније, док је другима потребно да се друже с неким стално.

  1. Шта је најзанимљивије што си недавно прочитао?

Ако тражите некога за озбиљну везу, унапред знате да ће у тој вези бити добрих, али и лошијих тренутака. Важно је да знате како за вријеме тих лошијих тренутака с неким можете разговарати. Ако пак немате заједничких тема, то ће бити тешко па је важно знати шта другу особу занима. Може се радити и о музици или нечему сличном што ће вам бити заједнички интерес.

  1. Каква су твоја вјерска увјерења?

Различити погледи о верским питањима нису кључни за раскид, али ако вам је нешто такво важно, посебно у погледу васпитања дјеце, важно је знати каква су увјерења и ставови друге стране. Стога разговарајте о томе да ли је особа вјерник те, ако јесте, у шта вјерује и колико јој је важно да њена породица вјерује у исто.

5. Какав ти је сексуални нагон?

Ако ви волите да имате често секс, а ваш партнер баш и не, то би могао бити рецепт за катастрофу. И обрнуто. Енглер каже како се људи чији су сексуални апетити различити доста муче у везама те како је то проблем који се не провлачи на почетку везе него се примјећује касније.

  1. Шта волиш у сексу?

Кад већ разговарате о сексу, питајте партнера и како приступа сексу емоционално или физички. Ако ви волите С&М, а ваш партнер је више за романтику, руже и свијеће, могло би да дође до проблема. Али ако сте обоје отворени за нове ствари, биће вам савршено.

  1. Како ћеш потрошити слиједећу плату?

Ставови о новцу и расподела новца могу бити јако важан фактор у одлучивању да ли је ваш партнер права особа за вас. Око новца често долази до свађа у вези па је важно унапред знати какви су тачно ставови вашег партнера о новцу.

  1. Да ли могу да се ослоним на тебе?

Једно од најважнијих питање је и можете ли се ослонити на ту особу. Енглер каже како је то једно од најчешћих питања на терапији за парове. Објашњава како људи дијеле животе, од ситница од великих проблема, те како им је важно да знају да ли се могу ослонити на другу особу.

Резултати:

Ако сте ви и партнер компатибилни у већини питања, око 80 посто ћете одговорити исто. Ако се пак не сложите око доста тога или око доста свари које су вам важне, размислите о својој вези. Хендрикс каже да тачне формуле која ће вам показати да вам партнер уопште не одговара нема. На крају крајева све се своди на то колико вам је важно да сте компатибилни у овим конкретним подручјима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана