Zla kob prati najljepše Kolumbijke

Glas Srpske
Zla kob prati najljepše Kolumbijke

Dok se ljepotice iz cijelog svijeta pripremaju za takmičenje “Mis univerzuma”, koje će se u decembru održati u Bangkoku na Tajlandu, ovo nadmetanje u ljepoti prate i brojne kontroverze, među kojima su i izjave samih takmičarki.

Valerija Morales, nova mis Kolumbije, našla se u centru skandala i nazvana je netolerantnom nakon što je sugerisala da transrodne osobe ne bi trebalo da se takmiče za laskavu titulu, aludirajući na Anđelu Ponco (27), koja je ranije ove godine ušla u istoriju kao prva transrodna žena koja je ikada krunisana za mis Španije.

- Mislim da bi takmičenja poput izbora za mis univerzuma trebalo da budu za žene koje su rođene kao žene i to bi bilo veoma loše za Ponco. Zbog toga treba da je poštujemo, ali ne da dijelimo nagradu sa njom - rekla je ona.

Poslije ove izjave, Morales su počeli da kritikuju na društvenim mrežama. Pored toga što su je nazvali “netolerantnom”, branili su mis Španije i isticali da je ona žena.

Ovo nije prvi put da najljepše Kolumbijke pune naslovne stranice kontroverznim djelima. Tako je prije nekoliko godina jedna od njih bila optužena da je prenosila drogu, dok je drugu voditelj greškom proglasio za mis, a zapravo je bila prva pratilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana